up 0 down
Знам како да направам контури (outline) на објект ама никако да успеам да го направам за текст. Незнам дали игра улога тоа што не е стандарден фонт од илустратор.

1 Одговор

up 0 down

Ова е всушност многу лесно. На самиот interface горе имаш поле Stroke, имаш default параметри, или ако сакаш свои подесуваш custom, претходно секако ти е селектирано тоа на што сакаш да му додадеш stroke, кликаш return и тоа е тоа. Повели фото и видео за полесно да се снајдеш. 


adobe-creativecloud-aio-2e-dashed-stroke.jpg 52.8 KB


https://www.youtube.com/watch?v=Q0EasAwA3BI 


Напиши твој одговор