up 0 down
Ја кодирав сликата со Base64 и ја додадов во background-image тагот:

.bg {
 background-image: url("iVBORw0KGgoAAAANSUhEUgAAAIAAAACACAMAAAD04JH5AAAAclBMVEUAA...");
}

Како резултат добивам бела слика наместо посакуваната.

(стрингот од кодираната слика е скратен бидејки беше преголем)
 • За кој тип на слика се работи? PNG, JPG...? горан пред 10 месеци
 • 1 Одговор

  up 0 down

  Треба да го наведеш типот (mime type) на сликата во УРЛ параметарот.

  data:image/png;
  data:image/jpg;
  data:image/gif;

  пример за PNG би изгледало вака

  .bg {
   background-image: url("data:image/png;base64,iVBORw0KGgoAAAANSUhEUgAAAIAAAACACAMAAAD04JH5AAAAclBMVEUAA...");
  }

  Напиши твој одговор