up 2 down

Резервирав карти преку Виз Аир ама не резервирав багаж. Патуваме со сопругот и ќерката која на 12.02 ќе прави две години, а ние патуваме на 02.03 и 09.03.  

Ме интересира што можам да ставам во ранците горе?

Пробав облеката да ја вакумирам со вакум кеси за да ми остане малку простор во ранецот, но не знам дали е дозволено и дали нешто ќе прават проблем на скенер дека ми се пакувани на тој начин? 

За детете ќе нема уште две години дали може да и ги наполнам шишињата нејзини со сок и вода (кои се по 200 мл), бидејќи млеко не пие, и дали може дополнително да земам уште пола литро сок за да го издржи патот?

Исто дали може лекови и сирупи да земам за малата? Сирупите се негде околу 120 мл шише, а е дозволено по 100мл?

Обнови Коментирај

1 Одговор

up 1 down

На лет со WIZZ, секое лице може да носи:

  • една бесплатна рачна торба (макс. димензии: 40x30x20 cm, 10 kg), што треба да се смести под седиштето;
  • уште една, поголема рачна торба, таканаречена „Торба со тркалца“ (со или без тркалца), што ќе ја добиете ако додадете WIZZ Priority.
  • Најмногу шест парчиња пријавен багаж: најмногу три може да се купат на интернет на wizzair.com или преку Центарот за поддршка, а останатите може да се купат на аеродромот.
  • Бесцарински предмети што се купени на аеродромот по безбедносната проверка.

WIZZ Priority

Носете две торби во кабината на авионот: една во преградата над главата/една под седиштето

Ако ја купите услугата WIZZ Priority (или ако имате право на пакетите WIZZ Priority со WIZZ Privilege Pass, WIZZ GO или WIZZ Plus), имате право да носите бесплатна рачна торба (макс. димензии: 40x30x20 cm*) и дополнителна торба со тркалца (макс. димензии: 55x40x23 cm*; со или без тркалца, но мора да ги исполнува ограничувањата за димензии и тежина). И двете торби со гаранција ќе се превезуваат во кабината на авионот, освен ако е невозможно од причини поврзани со работата на авионот.

Патници без WIZZ Priority

Една рачна торба бесплатно

Патниците имаат право да патуваат со една бесплатна рачна торба (макс. димензии: 40x30x20 cm*). Ако не купите WIZZ Priority и Вашата рачна торба ги надминува наведените димензии, ќе треба да платите такса за багаж со прекумерна тежина на аеродромот.

Течности може да се внесуваат во кабината на авионот во садови од најмногу 100 ml, спакувани во провидна пластична ќеса од 1 литар што може да се затвори повторно, со димензии 20x20 cm. Вашиот багаж ќе се провери на аеродромот.

Дополнителни предмети во авионот

Може да ги понесете следните предмети во авионот бесплатно:

  • капут или ќебе
  • мобилен телефон
  • материјали за читање за летот
  • за деца на возраст под две години: храна за целото времетраење на летот и бебешка количка на расклопување или мала лулка (може да се носи до вратата или скалите на авионот)
  • пар патерици за патниците со физичка попреченост

Купување дозволен багаж

Купете дополнителен багаж во текот на или по резервирањето, на страницата со преглед на Вашиот лет!

Освен тоа, може да купите и при пријавувањето на интернет најдоцна три часа пред поаѓањето. Може да платите и на аеродромот кога ќе пристигнете, но таксите се многу повисоки. Ако имате можност, Ви препорачувам да резервирате на интернет. 

Обнови Коментирај

Напиши твој одговор