up 1 down

Дали сите сметки треба да се чуваат се додека се оствари повратот на ДДВ за конкретниот месец, односно додека не легне уплатата од УЈП, или може после секое скенирање да ги фрламе веќе искористените скенирани сметки?  

Обнови Коментирај

1 Одговор

up 0 down

Граѓаните немаат обврска да ги чуваат фискалните сметки додека се оствари повратот од ДДВ. Доволно е да ги скенираат преку апликацијата МојДДВ, НО не подоцна од 10 дена од издавањето на фискалната сметка. 

Обнови Коментирај

Напиши твој одговор